Cât de des zâmbiți?

Ştiţi cât de des zâmbiţi într-o zi? Adulții zâmbesc aproximativ de 20 de ori pe zi, în timp ce copiii se exprimă prin aproape 400 de zâmbete. Un zâmbet frumos presupune dinți sănătoși în primul rând. Dinții sănătoși nu înseamnă doar lipsa cariilor, ci și dinți aliniați perfect și o mușcătură corectă. Tratamentul ortodontic este primul pas spre o dantură sănătoasă, spre un zâmbet natural și frumos.

De ce a ajuns “Mona Lisa” una dintre cele mai cunoscute picturi din toate timpurile? Aceasta este o întrebare pe care mulți cercetători și-au pus-o în trecut, iar unul dintre răspunsurile posibile este: datorită zâmbetului său unic. Zâmbetul este simbolul însoțit de cea mai puternică încărcătura emoțională pozitivă, studiile arată că prin zâmbet sunt stimulate mecanisme la nivelul creierului într-o manieră pe care nici consumul de ciocolată nu o poate egala.

 

children-lying-down-in-a-circle-smiling

Este un adevăr binecunoscut că “râsul este cel mai bun medicament”.

Iată 10 lucruri pe care probabil nu le știați despre zâmbet:

  1. Zâmbetul îți poate ridica moralul. Psihologii au descoperit că atunci când ești într-o dispoziție proastă, îți poți ridica moralul forțându-te să zâmbești.

  2. Îți stimulează sistemul imun. Zâmbetul îți poate îmbunătăți sănătatea fizică: organismul este mai relaxat când zâmbești, ceea ce contribuie la menținerea sănătății și la fortificarea sistemului imunitar.

  3. Zâmbetele sunt contagioase. Într-un studiu condus în Suedia s-a demonstrat că oamenilor care priveau alți oameni zâmbind le-a fost greu să se încrunte, mușchii lor faciali contractându-se singuri spre zâmbet. http://scienceblog.com/176/a-smile-really-is-contagious/#wvyUKorD0dYUDww4.97

  4. Zâmbetul scade nivelul de stres. Atunci când zâmbești organismul eliberează imediat endorfine.

  5. Este mai ușor să zâmbești decât să te încrunți. Oamenii de știință au demonstrat că organismul depune mai mult efort muscular pentru a se încrunta decât pentru a zâmbi.

  6. Este un semn universal de fericire. Asemenea îmbrățișărilor sau strângerii mâinilor, zâmbetul este o constantă în toate culturile, simbolizând fericirea.

  7. Zâmbetul folosește de la 5 la 53 din mușchii faciali.

  8. Bebelușii se nasc cu abilitatea de a zâmbi. Nou-născuții învață multe comportamente și sunete privindu-i pe cei din jur, însă zâmbetul este o abilitate nativă.

  9. Femeile zâmbesc mai mult decât bărbații.

  10. Există 19 tipuri diferite de zâmbet: de la zâmbetul “social” care solicită puțini mușchi faciali, la zâmbetul “simțit” care folosește numărul cel mai mare de mușchi.

Leave a Reply