Chirurgie

         Chirurgie dento-alveolară – ramură a stomatologiei care se ocupă cu extracțiile dentare, rezecțiile apicale și inserarea  implanturilor dentare. Extracțiile se realizează atunci când nu mai există nici o soluție terapeutică pentru salvarea unui dinte (chisturi radiculare, perforații radiculare, distrucții dentare masive). Extracția molarilor de minte poate fi realizată în cazul unei poziții nefavorabile a acestora care poate duce la afectarea dinților vecini. Rezecția apicală reprezintă îndepartarea unui fragment de rădăcină împreună cu zona de infecție, atunci când tratamentul endodontic nu este soluţia de elecţie. Prin această manoperă pot fi salvați chiar și dinți cu probleme incluşi în lucrări dentare, fără a mai fi necesară înlăturarea lucrării.

         Implanturile dentare reprezintă o soluție modernă de tratament destinată înlocuirii unor dinți pierduți din diferite cauze. Pentru a putea insera un implant este necesară îndepărtarea tuturor focarelor de infecție (resturi radiculare, carii netratate) de la nivelul cavității bucale. Intervenția chirurgicală nu este dureroasă (http://www.kromeriz.biz/dental-implants.html), fiind necesară același tip de anestezie locală, ca în cazul unei extracții. Există cazuri în care inserarea implantului este urmată de protezare imediată, dar de cele mai multe ori sunt necesare două etape: inserarea implantului urmată de confecționarea lucrării protetice la un interval de 4-6 luni. Metodele moderne de tratament fac din implanturi o metodă de tratament extrem de predictibilă, cu condiția folosirii unei tehnici corespunzătoare și a unui teren favorabil.

implant 5

Durata de viață a implanturilor este foarte mare, însă presupune o igienă bucală corespunzătoare, precum și controale stomatologice la intervale de 6 luni.

Leave a Reply