Obturațiile dentare

Obturaţiile dentare

Cariile reprezintă una dintre cele mai frecvente probleme de sănătate la nivel mondial. Este de preferat ca acestea să fie depistate cât mai timpuriu, pentru a evita apariția complicațiilor (durere, tumefacție).http://www.mayoclinic.org/diseases-conditions/cavities/basics/complications/con-20030076

carie2

Tratamentul se realizează foarte ușor în stadiile incipiente, cu sacrificiu dentar minim, fără durere și cu costuri reduse. Atunci când survine afectarea nervului, pacientul poate acuza dureri cu grade de intensitate variabile, sacrificiul de substanță dentară ca urmare a tratamentului fiind mult mai mare. Pierderea vitalității dintelui (moartea nervului) poate duce la dezvoltarea la nivelul apexului (vârfului rădăcinii) a unor procese infecțioase, cu gravitate variabilă care pot avea ca rezultat final extracția dintelui.

Există mai multe tipuri de materiale de obturaţie. Cele mai folosite la nivel mondial sunt compozitele. Compozitele sunt materiale fotopolimerizabile (fac priză cu ajutorul unei lămpi speciale). Datorită acestora se pot realiza atât obturaţii foarte bune din punct de vedere estetic, având şi o rezistenţă crescută. La Clinica de stomatologie Doctor de Zâmbete fiecare pacient beneficiază de tratamente cu materiale de ultima generaţie pentru a obţine rezultate de calitate.

Cariile afectează dinţii in grade variabile, în funcţie de durata de acţiune, de aciditatea bacteriană, de rezistenţa structurii dentare. Este de preferat să se realizeze o obturaţie de câte ori este posibil, coroanele dentare sau alte soluţii presupunând un sacrificiu mai mare de substanţă dentară.

Obturațiile dentare (plombele) sunt soluții pe termen lung in tratamentul cariilor dentare, refacând în totalitate țesutul dentar pierdut.

Leave a Reply