Tratamente la copii

Pedodonția este o ramură a stomatologiei care se ocupă cu tratamentele dentare la copii. Interacțiunea medic-copil ar trebui să se realizeze la o vârstă fragedă, începând cu manopere cât mai simple, pentru ca între medic și copil să se creeze o conexiune de durată. Din experiența noastră, în clinica de stomatologie Doctor de Zâmbete Focşani, încrederea pe care copii o capătă la primele contacte cu medicul stomatolog îi va ghida și le va fi de ajutor toată viața.

Trebuie sa tratăm cariile la dinţii de lapte?

Cariile, cele mai frecvente afecțiuni ale dinților de lapte, trebuie tratate într-o etapă incipientă, în caz contrar tratamentele dentare la copii se realizează cu dificultate și presupun mai multe ședințe. În jurul vârstei de 6 ani începe erupția dinților definitivi. Dintre aceștia, trebuie acordată o importanță deosebită molarilor de 6 ani, dinți susceptibili la carie datorită poziției lor (erup în spatele dinților de lapte și sunt mai greu de igienizat). Complicațiile care apar la acești dinți definitivi pot fi foarte neplăcute și pot duce la afectarea permanentă a acestora, deoarece rădăcina lor se formează pe parcursul a trei ani după ce dintele erupe.Tratamentele endodontice (tratamentele de canal) la dinții definitivi, în jurul vârstei de 6-8 ani sunt greu de acceptat de copii, șansele de succes fiind mai reduse (informatii suplimentare http://www.animated-teeth.com/wisdom_teeth/t2-wisdom-tooth-decay.htm ). Este necesar monitorizarea corectă a copiilor atât de către părinți, cât și de către medicul stomatolog. Există mai multe metode pentru a preveni apariția cariilor. Cea mai mare importanță o are realizarea unui periaj corespunzător (acesta se realizează sub atenta supraveghere a unui adult). Medicul stomatolog poate realiza metode eficiente de prevenire a cariilor (fluorizări, periaj profesional, sigilarea șanțurilor și fosetelor).

 

Tratamentele dentare la copii trebuie să reprezinte o prioritate pentru orice părinte. Dinții au un rol important din punct de vedere estetic, dar rolul lor primordial este acela funcțional, de a realiza masticația și, prin aceasta, creșterea și dezvoltarea armonioasă a organismului.

Leave a Reply