Prima vizită la dentist

Young boy showing missing baby tooth through hand magnifier, shallow DOF

Prima vizită la dentist este crucială pentru micul pacient, așa că iată câteva sfaturi pentru părinți:

 1. Prima vizită la medicul dentist trebuie să fie în mod ideal una în scop preventiv, nu curativ. Aduceți copilul la dentist înainte să apară orice problemă, astfel el nu va asocia cabinetul stomatologic cu durerea, disconfortul sau teama provocate de durerile dentare.

 2. Pregătiți-l pentru vizită! Este bine să îi povestiți de acasă despre cabinet, cu ce se ocupă medicul dentist. Adoptați o atitudine pozitivă, evitând expresii de tipul ”nu o să te doară nimic”, ”nu îți face injecție”, ”doctorul nu îți face nimic”. Povestiți-i că medicul dentist pedodont este prietenul copiilor care are grijă ca dințișorii de lapte și cei definitivi să fie sănătoși.

 3. Permiteți-i copilului să vină însoțit de o jucărie preferată, copilul se va simți în siguranță.

 4. Copiii reacționează mai bine la lucruri pe care le cunosc, așadar o pregătire prealabilă asigură o prima vizită la dentist fără evenimente neplăcute. Dar, chiar și așa, se poate întâmpla ca micul pacient să plângă. Este o reacție normală, legată de un mediu nou, necunoscut. Nu deveniți nervoși, nu îl certați, aceste reacții vor reuși doar să sporească nivelul de anxietate al copilului.

 5. Puteți asocia prima vizită cu un eveniment pozitiv din viața copilului, eventual o aniversare, astfel încât sa privească primul contact cu cabinetul de medicină dentară ca pe o recompensă și nicidecum ca pe o pedeapsă.

 6. Programați prima vizită la dentist dimineața, deoarece atunci copilul este mai odihnit și relaxat, prin urmare și mai cooperant.

 7. La Clinica Doctor de Zâmbete recomandăm ca prima vizită la dentist să aibă loc în jurul vârstei de 3 ani. La această vârstă au erupt deja toți dinții de lapte. Este momentul ideal pentru copilul dumneavoastră pentru un prim contact cu cabinetul de medicină dentară. Vi se pare prea devreme? Asociația Americană de Medicină Dentară Pediatrică (AAPD) recomandă ca prima vizită la dentist să aibă loc atunci când erupe primul dinte de lapte, dar nu mai târziu de vârsta de 1 an.

  [ File # csp4505971, License # 2596641 ] Licensed through http://www.canstockphoto.com in accordance with the End User License Agreement (http://www.canstockphoto.com/legal.php) (c) Can Stock Photo Inc. / robynmachttp://www.aapd.org/resources/frequently_asked_questions/#36

 1. Ce facem la prima vizită? Va trebui să vă rezervați cel puțin 30 minute – 1 oră pentru prima vizită la dentist. Copilul va avea multe întrebări legate de cabinet, de cum funcționează lucrurile, iar noi îi vom explica pe înțelesul lui absolut totul, într-o manieră prietenoasă, adecvată vârstei lui. La Clinica Doctor de Zâmbete avem o experiență vastă în stomatologia pediatrică, știm exact cum să comunicăm și să relaționăm cu copiii.

 2. Nu vă așteptați la tratamente complicate la prima vizită. Medicii de la Clinica Doctor de Zâmbete folosesc frecvent tehnica ”Tell-Show-Do” – ”Explică – Arată – Aplică”, întâi le povestesc micilor pacienți despre ce presupune tratamentul, apoi exemplifică și, abia la final realizează procedura necesară.

  http://www.aapd.org/media/Policies_Guidelines/G_BehavGuide.pdf

poza noua pedo

Un copil care vine zâmbind la medicul stomatolog va deveni un adult care vine zâmbind la medicul stomatolog.

Leave a Reply