Protetică

Ce soluţie protetică mi se potriveşte?

Pentru înlocuirea unuia sau a mai multor dinți pierduți, pe lângă varianta implanturilor, o altă soluție viabilă o reprezintă punțile dentare. Acestea se realizează pe principiul unui pod, având nevoie de minim doi dinți, care reprezintă pilonii. Pentru a putea utiliza acești dinți stâlpi, condiția esențială o reprezintă o bună implantare, precum și realizarea unor tratamente odontale, în unele situații. Materialele din care se realizează punțile sunt diferite, variind în funcție de cerințele estetice ale pacientului. Cele mai fizionomice sunt restaurările din materiale ceramice, care au şi avantajul unei biocompatibilităţi deosebite.

punte 2

În cazul în care numărul de dinți prezenți pe arcadă este insuficient pentru realizarea unei lucrări fixe se va realiza o proteză mobilă. Există mai multe tipuri de proteze mobile, în funcție de numărul dinților existenți.Protezele parțiale și cele scheletate presupun existența unui număr variabil de dinți la nivelul arcadei.Protezele scheletate prezintă sisteme speciale cu care aderă la dinții restanți. Un tip special de proteză este proteza totală, care prezintă o stabilitate mai bună la maxilar. Protezele totale refac fizionomia (lipsa dinților ducând la fenomenul de îmbătrânire al feței), dar aduc și îmbunătățiri semnificative la nivelul masticației (http://www.dentsuadiye.com/en/prosthesis/total-prosthetic-use).

proteza

Oricare ar fi soluţia protetică aleasă, pentru lucrări dentare durabile si fizionomice este necesară realizarea unei igiene dentare riguroase, controale stomatologice periodice, precum şi o alimentaţie adecvată.

Leave a Reply